خرید هاست و دامنه
خلاصه
خرید هاست و دامنه در طراحی سایت یکی از موارد اولیه و بسیار مهم است که باید در انتخاب آن توجه ویژه ای نمود زیرا برای طراحی سایت حرفه ای شما لازم است به مشتری خود یک سایت پر سرعت تحویل دهید و موارد سئو را نیز در آن رعایت کنید.
انتخاب دامنه مناسب با پسوند صحیح و همچنین هاست مناسب و پر سرعت کمک شایانی به شما کمک خواهد کرد.
هاست و دامنه در طراحی سایت پس از بحث انتخاب فعالیت مورد نظر خود و بهترین نام برای آن، یکی از اصلی ترین موارد در طراحی سایت است که توجه به آن می تواند به سئوی سایت شما نیز کمک شایانی کند.
مراحل طراحی سایت به طور معمول توسط Developer یا programmer ها انجام می شود به صورتی که از طرف کارفرما نامی به آن ها داده می شود تا برای آن نام دامنه تهیه کرده و هاستی مناسب و قوی و در عین حال مقرون به صرفه نیز در کنار آن تهیه کنند تا کار طراحی سایت حرفه ای خود را استارت بزنند.
اما در برخی موارد شما به عنوان طراح سایت وظیفه انتخاب نام مناسب برای دامنه را نیز به عهده دارید و فقط فعالیت مورد نظر سایت را می دانید که در این صورت یا سایت برای خود شما می باشد و یا شما دانش سئو نیز داشته که به همین دلیل کارفرما ترجیح می دهند انتخاب دامنه را نیز به شما بسپارند.
اجازه دهید تا همه موارد لازم را برای شما دسته بندی کنم تا در صورت نیاز به هر بخش به سادگی به آن ها دست پیدا کنید، در قدم اول به مفهوم طراحی سایت می پردازیم و پس از آن به بیان دامنه، انواع آن و نحوه انتخاب و در نهایت همه موارد فوق را در مورد هاست نیز بررسی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یکی از شغل های پردرآمد این روز هاست که با تکنولوژی فعلی همخوانی داشته و طرفدار زیادی دارد. طراحان سایت عموماً در کنار علوم برنامه نویسی خصوصاً Front End که جزو لاینفک طراحی سایت است، لازم است از هنر و دید گرافیکی نیز بهره برده باشند تا بتوانند با دیدی خلاقانه طراحی سایت حرفه ای برای مشتری خود داشته باشند.
طراحی سایت
طراحی سایت به چند دسته تقسیم می شود که عموم افراد آن را در یک دسته می بینند و توقع افراد از طراح سایت انجام تمامی موارد سایت می باشد که این دید کاملاً اشتباه است.
- طراحان گرافیکی سایت که وظیفه طراحی محیط کلی سایت با توجه به علوم Ui/Ux را در فضای گرافیکی مانند فتوشاپ برعهده دارند و شکل و نمای کلی را برای انجام پروژه طراحی سایت فراهم می کنند.
- Front End کارها عموماً افرادی هستند که وظیفه برنامه نویسی و طراحی سایت در بخش کاربری را دارند، بدین صورت که تمامی مواردی که کاربران آن را می بینند و اعمال طرح Ui/Ux بر عهده این افراد می باشد.
طراحی سایت حرفه ای در بخش کاربری که قابل رویت برای همگان است از طرف این افراد صورت می گیرد و آن ها توانایی تبدیل طرح فتوشاپ به کدهای HTML, JS, Bootstrap, Css, sass و less را دارند تا ظاهری کاربر پسند و زیبا در عین حال کاربردی را به وسیله طراحی سایت حرفه ای که انجام می دهند، برای کاربران فراهم کنند.
- Back End کارها افرادی هستند که با بخش کاربری سایت هیچ کاری ندارند و این افراد مستقیما با پایگاه داده و سرور در ارتباط هستند. وظیفه این افراد اعمال موارد در سمت سرور می باشد و برقراری ارتباط بین تمامی جداول پایگاه داده و المان های سایت.
نقش یک بک اند کار در طراحی سایت حرفه ای چیست؟ ساده است، این فرد می تواند کاری کند که کاربران بتوانند از ارتباط درست تمامی المان ها در سایت، سهولت رسیدن به پروفایل و استفاده از اطلاعات و… بهره مند شوند. این افراد سرور و پایگاه داده را به خوبی می شناسند و از دانش PHP, Asp, react و… بهره مند هستند و قادرند ارتباط ها را سر و سامان داده و سهولت را به شما هدیه دهند.
- Full Stack کارها در این بین دانش بسیار بالایی دارند و ترکیب هر دو نوع بک اند و فرانت اند را به طور همزمان دارند، این افراد عموماً به طراحی حرفه ای سایت نظارت می کنند و در شرکت ها از آن ها به عنوان برنامه ریز، مدیر و ناظر پروژه های طراحی استفاده می شود که قادرند مخاطرات میان دو دسته فوق را برطرف کرده و مشکلات احتمالی هر یک را به سادگی رفع کنند.
چطور می توانیم طراحی سایت حرفه ای انجام دهیم؟
طراحی سایت حرفه ای
برای انجام یک طراحی سایت حرفه ای، اول از همه لازم است تمام نیاز های مشتری خود را درک کنید. در صورت امکان با تیم فروش شرکت صحبت کنید و از چالش ها و دغدغه های عمومی افراد برای تهیه خدمات یا محصولات شرکت مطلع شوید.
خود را به جای مشتری گذاشته و تلاش کنید که طراحی سایت حرفه ای خود را به نحوی انجام دهید تا تمامی المان ها به سادگی و در سهولت در دسترس قرار گیرند و به مشتری زمان تلف شده ای تحمیل نشود.
با توجه به هدف شرکت، نام برند، جنس مشتریان و رقبای شرکت سایتی را طراحی کنید که جاذبه های زیادی برای افراد ایجاد کند. به طور مثال شما نمی توانید از سایت قرمز رنگ برای یک شرکت خدمات رسانی الکترونیک استفاده کنید زیرا رنگ قرمز عدم قطعیت و خشونت را به مشتری القا می کند.
این در صورتی است که مثلا بهتر است برای سایت فروشگاه خوراکی خود از رنگ های طیف قرمز به سمت گلبهی یا نارنجی بهره مند شوید که برای مشتری احساس خوبی توأمان با گرسنگی را به ارمغان می آورد.
یا در صورتی که شما یک سایت فروشگاهی پر بازدید را باز طراحی می کنید که می دانید این سایت ترافیک بالایی دارد، نباید هاستی ارزان قیمت یا بی کیفیت برای آن تهیه کنید و اگر وظیفه انتخاب دامنه را دارید باید به موارد سئو نیز توجه کنید و…
فراموش نکنید که در صورتی که می خواهید طراحی سایت حرفه ای و بی نقصی داشته باشید، لازم است از تمامی موارد بیان شده استفاده کنید و بهتر است در کنار همه موارد گفته شده از یک سئوکار هم مشاوره گرفته تا سایتی با کد نویسی سئو شده را تحویل مشتری دهید که بعدتر سئوی تکنیکال آن نیاز به بروزرسانی و اصلاح نداشته باشد.
دامنه چیست؟
دامنه چیست؟
می دانم همه شما که به امر طراحی سایت می پردازید با دامنه آشنا هستید و می دانید که دامنه چیست اما می خواهم در این باب هم برای شما بگویم تا همه موارد را گفته باشیم و به تمامیت در این مقاله کمکی به جهت انتخاب هاست و دامنه در طراحی سایت کرده باشیم.
دامنه یکی از ارکان بسیار مهم قبل از شروع کار طراحی و برنامه نویسی سایت است، دامنه را می توان به سادگی از باب برندسازی و همچنین سئو تحلیل کرد و با این دو دید آن را قضاوت نمود. انتخاب دامنه صحیح می تواند چهرهی حرفه ایتری از شما در دید مشتریان بسازد.
همچنین دامنه های مناسب که بر اساس قواعد سئو انتخاب می شوند نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم در بالا رفتن رتبه سایت شما تاثیر دارند. هرچه نام دامنه شما قابل به یاد سپاری باشد، نام برند شما راحت تر در خاطرها مانده و بیشتر در موتور جستجو سرچ خواهد شد که خود یک امر مهم است.
همچنین اکثر سایت ها از نام برند خود برای دامنه و از نام دامنه نیز برای لوگو استفاده می کنند که این لوگو در طراحی سایت حرفه ای اعمال شده و گاهاً لازم است به شکل favicon نیز قابل تبدیل باشد. پس دقت لازم را در این بخش بفرمایید تا حتی کوچکترین نکته کاربردی را از دست ندهید.
انتخاب دامنه مناسب
روش های انتخاب دامنه
بهتر است اول به دامنه های رقیب خود و کلمه کلیدی اصلی و نام برند دقت زیادی داشته باشید، نام دامنه ای که برای خود بر میگزینید نباید بیشتر از 63 کاراکتر باشد و همچنین بهتر است در دامنه خود از کلمه کلیدی هدف استفاده کنید.
پیش تر توضیح دادیم که شما باید برند خود را نیز در نظر داشته باشید و در دامنه از آن اسم استفاده کنید تا قدمی در جهت برندسازی خود نیز برداشته باشید. پس از انتخاب نام سایت مورد نظر خود لازم است تا فعالیت را مشخص کنید.
منظور ما از مشخص کردن فعالیت این است که به طور مثال اگر شما فروش دارید و یک مارکت پلیس هستید، لازم است که حتی اگر به طور مثال انتخاب شما دامنه ای با پسوند com است، همان دامنه را با پسوند Shop نیز تهیه کنید و البته ir، این مورد یک الزام نمی باشد و فقط به منزله پیشنهاد است.
دلیل این امر را برای شما بیشتر توضیح خواهم داد. با من همراه باشید تا دلایل اهمیت هاست و دامنه در طراحی سایت حرفه ای را بهتر درک کنید که بتوانید به سادگی و با کمی تامل بیشتر، بهترین انتخاب را انجام دهید.
فرض کنید که شما پس از 1 سال کار بر روی سایت خود به پیشرفت چشمگیری دست پیدا کردید، رقبای شما می توانند دامنه سایت شما با پسوندهای مختلف را تهیه کرده و از آن ها استفاده کنند که به دلیل نداشتن قانون کپی رایت در کشور ما، گرفتن آن دامنه ها کاری زمان بر است که هزینه زیادی را از شما می گیرد.
پس برای جلوگیری از این امر بهتر است تا در زمان تهیه دامنه و یا تا زمانی که برندسازی شما تکمیل نشده و هنوز سایت شما خیلی بالا نرفته است، تمامی دامنه های مرتبط با هدف خود را تهیه کنید. مثلا اگر شما یک گالری عکس یا نقاشی آنلاین دارید، بهتر است که پسوند Gallery را نیز برای آن انتخاب کنید یا اگر یک سایت شخصی دارید که با نام خودتان است بهتر است تمامی دامنه ها با پسوند com, ir و infoرا تهیه بفرمایید.
لازم است اگر سئو نیز مد نظر شماست، به هاست و دامنه در طراحی سایت خود توجه ویژه ای فرمایید. بهتر است دامنه شما به مدت زیادتری تمدید شود تا هم از مشکل عدم تمدید و از دست دادن دامنه در امان باشید و هم به موتور جستجو، سایت خود را معتبر تر نشان دهید. بهتر است دامنه شما کوتاه و کاملا مرتبط با حیطه کاریتان باشد تا خزنده موتور جستجو با بررسی URL شما رتبه بهتری را برایتان لحاظ کند.
انواع پسوند دامنه
در اینجا برای اطلاعات عمومی شما همراهان گرامی برخی از مهمترین پسوند های دامنه را توضیح داده ایم تا در انتخاب بهتر به شما کمک کنند.
- Com: این دامنه از کلمه Commercial می آید که معنای آن تجاری است. دامنه ای عمومی و بین المللی می باشد که برای سایت هایی با هدف خرید و فروش خدمات و محصولات استفاده می شوند.
- Ir: این دامنه به صورت عمومی و مختص کشور Iran می باشد و شما می توانید برای هرگونه سایتی در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران از آن استفاده کنید.
- Gov: تمامی سازمان های دولتی از این پسوند برای دامنه بهره می برند که مخفف کلمه Government می باشد.
- Org: اختصار از کلمه Organizations می آید و مختص تمامی ارگان ها و مراکز خصوصی و شرکت ها های نیمه خصوصی می باشد.
- Info: پسوندی از دامنه می باشد که به منظور ساخت سایت هایی با هدف اطلاع رسانی مانند سایت ارائه رزومه، کاتالوگ و شرح کالا یا بیوگرافی و… حقیقی و حقوقی استفاده می شود که در این سایت شما به طور شفاف به ارائه Information می پردازید.
- Net: دامنهی فوق گرفته شده از کلمه Network است که مشخصاً برای سایت هایی با اطلاعات شبکه ای و اینترنتی استفاده می شود.
- Biz: همانطور که از اسم این دامنه مشخص است، برای سایت هایی با اهداف تجارتی که بیزینس های داخلی و خارجی دارند، کاربرد خواهد داشت.
- Us: این دامنه به صورت عمومی و مختص کشور United States می باشد.
- ir: سازمان ها و شرکت های غیر دولتی و در اصل خصوصی که به صورت بین المللی در ایران فعالیت دارند.
- Co: سازمان ها و شرکت های غیر دولتی و در اصل خصوصی که به صورت بین المللی فعالیت دارند.
- Ws: این دامنه مخفف نام یک کشور است که به دلیل تشابه ویژه با کلمه WebSite به صورت عمومی برای تمامی سایت ها با هر موضوعی استفاده می شود.
- Mobi: این دامنه برای تمامی فروشگاه ها و خدمات رسان های محصولات موبایل می باشد.
- Pro: این پسوند برای افراد حرفه ای و متخصصین برجسته در تمامی رشته ها در نظر گرفته شده است. مانند پروفسور و دانشمندان رشته های فیزیک، ریاضی و…
- Int: سازمان ها و نهاد های بین المللی که از طریق اینترنت فعالیت خود را پیش می برند از این دامنه (international) استفاده می کنند.
- Tv: این دامنه مخفف نام یک کشور است که به دلیل تشابه ویژه با کلمه Television برای سایت های تلویزیونی استفاده شده است.
- Name: این دامنه به صورت انحصاری برای اشخاصی ساخته شده است که می خواهد اطلاعات حقیقی خود اعم از بیوگرافی، رزومه و CV، نمونه کار و مقاله و… را ارائه دهند و هیچ هدفی به منظور فروش و ارائه خدمات مستقیم ندارند.
- Sch: این دامنه فقط مختص مدارس، موسسات آموزش عالی و سایر نهادهای آموزشی با مجوز رسمی آن کشور است.
هاست چیست؟
هاست چیست؟
خب می رسیم به مبحث انتخاب هاست در زمان طراحی سایت حرفه ای، چرا از عبارت طراحی سایت حرفه ای استفاده می کنم؟ چون فقط یک نیروی متخصص میداند که باید از آجر اول را درست بگذارد تا این دیوار به درستی بالا رفته که روزی باعث بروز مشکلات هولناک برای او نشود.
انواع هاست
هاست ها را می توان بر اساس خدمات میزبانی، سرعت، میزان اشتراک گذاری، برنامه های قابل پشتیبانی و… به چند دسته تقسیم بندی کرد که ما برای شما همه آن ها را به اختصار شرح خواهیم داد.
هاست لینوکس
هاست های لینوکس از پنل مدیریتی Cpanel بهره می برند و آن ها را می توان با توجه به زبان های قابل پشتیبانی که Java Script, PHP و HTML است، انتخاب کرد. پیشنهاد می شود در صورت بهرهمندی از وردپرس برای طراحی خود حتماً از این هاست استفاده نمایید.
این هاست پنل مدیریتی ساده و کاربر پسندی دارد و می توان به سادگی از آن استفاده نمود، همچنین سرعت بالایی که در ران کردن سایت های برنامه نویسی شده با PHP دارد بسیار چشم گیر است. البته لازم به توضیح است که برخی از هاستینگ ها از هاست وردپرسی به صورت اختصاصی بهره می برند که عموماً همان هاست لینوکسی با سرعت بالاتر (به دلیل داشتن سرور های پیشرفته تر)و اشتراک گذاری کمتر است.
این هاست های لینوکس هم خودش به چند دسته تقسیم میشود که در ادامه به هر کدام خواهیم پرداخت.
هاست های لینوکس 1 گیگابابیت :در این نوع هاست ها میتوانید یک سایت با نهایت حجم 1 گیگابایت راه اندازی کنید یعنی پس از راه اندازی سایت میتوانید فقط کمی مقاله یا تصویر و ویدیو قرار دهید.
هاست های 2 تا 5 گیگابایت:در این نوع هاست ها مثل مثال قبل فقط میتوانید 2 تا 5 گیگابایت مقاله،تصویر یا ویدیو قرار دهید و بیشتر از این حجم امکان پذیر نخواهد بود.
مدت زمان هاست ها: هاست ها همه یکساله و سه ماهه هستند و هاست دیگر با مدت زمان بیشتر یا کمتر وجود ندارد و شما باید هر یک سال یا هر 3 ماه یک بار باید آن را تمدید بکنید تا بتوانید از آن استفاده نمایید.
هاست ویندوز
هاست ویندوزی یکی دیگر از انواع هاست می باشد که می توان آن را برای سایت هایی با زبان های برنامه نویسی Java Script, asp, PHP و HTML استفاده کرد. بهتر است این هاست برای سایت هایی با زبان ASP استفاده شود که البته راهی جز این نیز وجود ندارد. این هاست از پنل مدیریتی Direct Admin بهره می برد که توسط تیم مایکروسافت ارائه شده است.
انواع سرور هاست
انواع سرور وب هاستینگ
انواع سرور وب هاستینگ
هاستینگ ها در اصل به شما دسترسی می دهند تا اطلاعات خود را در بخشی از حافظه سرور های خودشان بارگذاری و نگهداری کنید. این سرور ها می توانند در انواع مختلفی باشند که جلوتر آن ها را بیان خواهیم کرد اما انتخاب سرور مورد نظر بسیار اهمیت دارد و لازم است حتما به ترافیک سایت خود و مواردی از این دست توجه کنید.
سرور مجازی
در این حالت شما از شبکه ای از سرور ها استفاده می کنید و در اصل سایت شما فقط از یک رم و سی پی یو و… بهره مند نخواهد بود و در صورت بروز مشکل و نیاز به هرگونه سرویسی شما می توانید از سایر سرور ها نیز بهره مند شوید.
ایراد این روش این است که به دلیل پراکندگی اطلاعات شما در هر سرور، ایجاد امنیت کمی سخت تر از سرور های ثابت است اما یکی از فواید این سرویس بالا بودن میزان Up Time (بالا بودن سایت و فعالیت بدون مشکل و قطعی) است که خود مزیت بسیار چشم گیری به حساب می آید.
لازم به ذکر است که سرور مجازی، سروری ارزان قیمت نمی باشد و شما لازم است حتماً به نیاز های خود توجه کنید تا بتوانید انتخابی هدفمند و به صرفه انجام دهید.
سرور اشتراکی
اهمیت هاست و دامنه در طراحی
سرور اشتراکی یکی از سرورهایی است که ما عموماً از آن بهره می بریم، این نوع هاست ارزان قیمت می باشد و به چند مشتری امکان استفاده از هاست به صورت اشتراکی داده می شود.
تمامی اطلاعات و دسترسی ها به صورت مجزا می باشد اما پردازنده، رم و سایر قطعات سرور باید به صورتی اشتراکی بین مشتریان تقسیم شوند و شما نمی توانید کل فضای فعالیتی سی پی یو را اشغال کنید.
این امر باعث می شود که شما محدودیت های خدمات رسانی در ترافیک بالا را داشته باشید، عموماً این روش برای سایت های نو پا یا شرکتی، با ترافیک پایین پیشنهاد می شود زیرا به تمامیت نیاز آن ها را برآورده خواهد کرد.
دقت داشته باشید که هاست های لینوکس و ویندوز نیز از این دسته هستند مگر شما به صورت مجزا سرور خود را تغییر دهید.
سرور اختصاصی
سرور های اختصاصی همانطور که از اسمشان مشخص است از یک سرور مجزا برای یک مشتری یا سایت استفاده می کنند به طوری که سایت فوق به صورتی اختصاصی در یک سرور قرار می گیرد.
هیچگونه اشتراکی وجود ندارد و سخت افزار سرور فقط و فقط به سایت شما خدمت رسانی دارد، عموماً برای سایت های فروشگاهی با ترافیک بالا باید از این سرور استفاده کرد.
سرور اختصاصی از همه سرور های گران تر است، مانند سرور مجازی پراکنده نیست و به صورت ثابت و با امنیت بالا است. حال فکر کنم با توجه به موارد بیان شده به اهمیت انتخاب هاست و دامنه در طراحی سایت پی بردید و با دیدی بازتر و ریز بینانه تر به انتخاب خود دقت خواهد کرد.
انتخاب هاست مناسب
انتخاب بهترین هاست با توجه به نیاز شما
با توجه به موارد بیان شده لازم است که به چند مورد توجه کنید.
- زبان برنامه نویسی مورد نظر شما برای طراحی سایت حرفه ای چیست؟
- از چه سیستم مدیریت محتوایی (CMS) می خواهید استفاده کنید؟
- ترافیک سایت شما چه میزان خواهد بود؟
- آیا سایت شما از همان ابتدا پر بازدید است و یا می توان آن را با سرور اشتراکی شروع و در ادامه آن را ارتقا دهید؟
- امنیت سایت اولویت است یا سرعت آن؟
- بودجه مورد نظر شما برای تهیه هاست به چه میزان است؟
همه موارد بیان شده سوالاتی هستند که در صورت پاسخ دادن به آن ها می توانید در انتخاب هاست مورد نظر استفاده کنید و با توجه به نکات گفته شده بهترین انتخاب را داشته باشید، لازم به ذکر است که شرکت های هاستینگ خدمات متفاوتی برای پنل های خود ارائه می دهند.
شما می توانید با مقایسه ریز اطلاعات هر پنل در سایت های مختلف و همچنین نظرسنجی از کاربران آن ها در انتخاب شرکت هاستینگ مورد نظر خود موفق تر عمل کنید.
میتوانید مقاله پر درآمد ترین زبان های برنامه نویسی را نیز مشاهده کنید.
2 دیدگاه. جدید
[…] می خوایم در مورد روش های افزایش بازدید وبسایت و ایندکس شدن سایت در صفحه اول گوگل براتون صحبت […]
[…] میتوانید مقاله راهنمای خرید هاست و دامنه را نیز مشاهده کنید. […]